Topkapi Stories goes backstage in a podcast not only about, but also with the creators of our films and series. We tell you why we love to make films by taking you along in the process from start to finish. Topkapi Stories podcast is made by Fleur van den Breemer and Cathelijne Beijn.#12 BUMPERKLEEF – met Lodewijk Crijns & Bert Pot


In de tweede en laatste podcast over BUMPERKLEEF ondervragen Fleur van den Breemer en Cathelijne Beijn regisseur Lodewijk Crijns & cameraman Bert Pot over hoe de indrukwekkende snelwegscènes precies gedraaid zijn en wat daar allemaal bij kwam kijken.

November/2019

#11 BUMPERKLEEF – met Lodewijk Crijns


In de podcast over BUMPERKLEEF duiken Fleur van den Breemer en Cathelijne Beijn in de filmkast van regisseur Lodewijk Crijns en vragen ze hem naar zijn inspiratiebronnen, wie zijn favoriete schurk is en waarom hij deze film wilde maken.

November/2019

#10 DE LIEFHEBBERS – It’s a wrap!


In de achtste én laatste aflevering van de achtdelige podcastserie van Topkapi Films vragen Fleur van den Breemer en Cathelijne Beijn uitvoerend producent Chris Jorna en productieleider Ellen Meijer van DE LIEFHEBBERS hoe ze te werk zijn gegaan en hoe ingewikkeld het is om één van de drukste kruispunten in Rotterdam af te zetten.

October/2019

#9 DE LIEFHEBBERS met Guy Clemens


In de zevende aflevering van de achtdelige podcastserie praten Fleur van den Breemer en Cathelijne Beijn met acteur Guy Clemens. In DE LIEFHEBBERS speelt hij Kasper, één van de twee zoons van het gezin van Jan en Lea Liefhebber, gespeeld door Jeroen Krabbé en Beppie Melissen. Ze zoeken Guy op bij hem thuis in Zuiderwoude, springen even met hem op de fiets en spreken met hem over emoties in acteren en of hij nou echt stoned is in de film.

October/2019

#8 DE LIEFHEBBERS met Jelka van Houten


In de zesde aflevering van de achtdelige podcastserie  spreken Fleur van den Breemer en Cathelijne Beijn actrice Jelka van Houten. Jelka speelt de rol van Laura, zij zoeken haar op in haar atelier in Amsterdam Noord waar ze vertelt over haar rol in DE LIEFHEBBERS en haar passie voor edelsmeden. Want dat acteren is allemaal wel leuk, maar het liefst steekt Jelka elke dag goud in de fik om mooie ringen te maken.

October/2019

#7 DE LIEFHEBBERS over Design


In de vijfde aflevering van de achtdelige podcastserie kijken Fleur van den Breemer en Cathelijne Beijn naar het uiterlijk van de film. Je denkt er als kijker niet bij na, maar over alles wat je ziet is zorgvuldig nagedacht. Fleur en Cathelijne spreken production designer Minka Mooren en locatiescout Walter Kloos in het huis van de karakters Jan en Lea Liefhebber. En op de set zien ze hoe Jeroen Krabbé wordt opgemaakt voor een ruzie scène.

October/2019

#6 DE LIEFHEBBERS met Sanne Samina Hanssen


In de vierde aflevering van de 8-delige podcastserie van Topkapi Films hoor je actrice Sanne Samina Hanssen. In DE LIEFHEBBERS speelt zij Maria, een alleenstaande moeder en de jongste dochter van het gezin. Sanne Samina stond eerder vooral in het theater en dit is haar eerste grote rol in een speelfilm. Fleur van den Breemer en Cathelijne Beijn zoeken haar op in Eindhoven waar ze samen met Woody Veneman druk aan het repeteren is met haar band Polly & Bruce.

October/2019

#5 DE LIEFHEBBERS Muziek & Geluid


In de derde aflevering spreken Fleur van den Breemer en Cathelijne Beijn met componist Steve Willaert en geluidsman Jan Deca over de muziek en het geluid in DE LIEFHEBBERS. Steve vertelt over het ontstaan van de soundtrack en Jan legt uit hoeveel microfoons hij wel niet nodig heeft om alles goed te laten klinken.

October/2019

#4 DE LIEFHEBBERS met Theo Maassen


In de tweede aflevering van de 8-delige podcastserie van Topkapi Films spreken Fleur van den Breemer en Cathelijne Beijn met acteur Theo Maassen. Theo kan opereren sinds zijn rol in de Liefhebbers. In de film speelt hij hersenchirurg Jonathan, een vrij serieuze rol die je misschien niet meteen van hem verwacht. Fleur en Cathelijne zoeken Theo op in Theater de Meerse in Hoofddorp vlak voor zijn show Situatie Gewijzigd.

October/2019

#3 DE LIEFHEBBERS over regie, scenario & montage


In de eerste aflevering van de achtdelige podcastserie van Topkapi Films spreken Fleur van den Breemer en Cathelijne Beijn met regisseur Anna van der Heide. Ze nodigt hen uit in haar huis in Haarlem en vertelt alles over het maakproces van DE LIEFHEBBERS. Scenarist Marnie Blok legt uit hoe de intensieve samenwerking is tussen de schrijver en de regisseur.

October/2019

#2 Teaser DE LIEFHEBBERS


In 8 afleveringen nemen Caat & Fleur je mee achter de schermen van DE LIEFHEBBERS. De bijzondere film van regisseur Anna van der Heide & scenarist Marnie Blok.

October/2019

#1 Mijke de Jong over GOD ONLY KNOWS


We duiken in het hoofd van Mijke de Jong, de regisseur van GOD ONLY KNOWS. Ze vertelt over het maakproces van deze bijzondere film.

March/2019

About the hosts

  • Radio is dead. Long live Radio.
    Fleur has been working as a director, editor and producer for various radioshows for over fifteen years. She has worked for NPORadio1, NPORadio4, NPORadio 6 and Classic FM focussing on music and culture. From directing live broadcasts during North Sea Jazz Festival to making audioguides for concerts and producing podcasts about roadtripping in nature in The Netherlands: the love for audio is there. Besides making radio and podcasts, Fleur also regularly works for television channels NPO2 and NPO3 as an editor for tv shows, making portraits about young musicians and making festival reports.

  • Cathelijne started her radio career as a director and producer for Radio6 Soul & Jazz. Besides producing shows at the NTR studio she worked on several live broadcasts on location, such as the North Sea Jazz Festival, Festival Mundial and the Edison Gala. Further more Cathelijne produced and presented her very own music shows for local broadcasters in Rotterdam, such as Radio Rijnmond and Operator Radio. At the last edition of International Film Festival Rotterdam (IFFR) she directed nine episodes of the 'Grote IFFR VPRO Podcast Show'. Besides working in radio and making podcasts for Topkapi Stories, Cathelijne is a journalist and copywriter.