VACATURE: PRODUCTIE STAGIAIRE

Voor diverse (documentaire) producties is Topkapi Nonfiction per direct op zoek naar een gedreven en enthousiaste productie-stagiaire.

WIE ZIJN WIJ?
Topkapi Nonfiction is sinds 2017 onderdeel van Topkapi Films en is gevestigd in Amsterdam. We produceren highend documentaireseries en singel docs met een sterk internationaal karakter. Topkapi Nonfiction werkt op een vernieuwende manier aan een verscheidenheid aan producties, met een breed team van mensen uit zowel de fictie als non-fictie wereld. We maken (hybride) producties voor de internationaal markt met partners uit zowel de publieke- als uit de commerciële sector.

Topkapi Nonfiction produceerde onlangs de documentaireserie Terreur voor zowel de NPO als de internationale markt. Op dit moment wordt er gewerkt aan een 6-delige serie Cannabis en zijn er diverse andere series en single docs in ontwikkeling.

WERKZAAMHEDEN
Als stagiair werk je samen met zowel producers, (eind)redacteuren, regisseurs als editors. Je ondersteunt gedurende het gehele productieproces, vanaf het moment van de pre- tot en met de postproductiefase. Je doet hierbij ervaring op tijdens opnames, op het productiekantoor en in de editset.

De werkzaamheden variëren van het voorbereiden van (internationale) draaidagen, het opstellen van callsheets, productieboeken, ondersteunen tijdens de draaidagen en het ondersteunen bij de financiële aspecten van de productie. Daarnaast bied je ondersteuning in de (voorbereidingen van) de montage zoals het maken van overzichten van het opnamemateriaal en het aanvragen van licenties van archiefbeelden.

WAT BIEDEN WIJ?
Omdat Topkapi Nonfiction en Topkapi Films/series aan elkaar verbonden zijn, krijg je als stagiaire een bijzondere kans om onderdeel te zijn van een groot team van ervaren mensen uit het vak. We bieden je de kans om kennis te maken met zo veel mogelijke aspecten van het productieproces. We zetten ons in om je in de stageperiode te kunnen ontwikkelen om daarna met deze ervaring verdere stappen te kunnen zetten in het werkveld.

HERKEN JE JEZELF IN DIT PROFIEL?

  • Je volgt een HBO/WO-media gerelateerde opleiding, bij voorkeur in de laatste fase van studie
  • Je heb affiniteit met (hybride) documentaire producties, hebt maatschappelijke interesse en een kritisch denkvermogen
  • Je bent een teamplayer, bent leergierig en hebt tevens een flexibele instelling qua werktijden
  • Je kan goed overzicht houden, hebt verantwoordelijkheidsgevoel en bent communicatief
  • Je bent bij voorkeur in het bezit van rijbewijs B
  • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse (schriftelijke en mondelinge) taal.
  • Je bent per direct beschikbaar voor drie maanden of langer

Wil jij actief betrokken zijn bij de totstandkoming van diverse producties, en je herkent jezelf in het omschreven profiel, stuur dan een mail naar uitvoerend producent Jorinde Sorée:

jorinde@topkapifilms.nl